VITAMINA

ENERGIA VITAMÍNOV PRE VAŠU PLEŤ

 Doprajte svojej pleti tú správnu porciu vitamínov!

Aká je vaša strava? Dodávate telu všetko, čo potrebuje? Jednostranná výživa sa často odráža na problémoch s pleťou. Navyše, pleť bez dostatku vitamínov začína pôsobiť unavene. Vitamíny sú pre naše telo mimoriadne dôležité a zabezpečujú jeho správne fungovanie a preto je ich prísun nevyhnutný. Potrebuje ich aj naša pleť, preto vitamíny v kozmetike sú pre ňu naozaj drahocennosť.

Vitamín C

Je v kozmetike čoraz populárnejší, Isabelle Lancray ponúka krémy, pleťové masky alebo séra, ktoré ho obsahujú. Označuje sa za skutočný kozmetický zázrak. Je to najmä preto, lebo zabezpečuje ochranu proti oxidačnému stresu a spomaľuje starnutie pokožky, podporuje tvorbu kolagénu a elastínu, vďaka čomu je pleť mladistvá, pružnejšia a svieža. K jeho plusom patrí aj to, že má depigmentačné účinky a zjednocuje jej tón.

Vitamín A

Vitamín, ktorý je s krásnou pleťou spájaný zrejme najčastejšie, a to najmä v jeho konkrétnej forme - retinole. Patrí zároveň medzi vitamíny, ktoré naše telo nedokáže vytvárať samo, preto je potrebné ho dopĺňať. Má schopnosť redukovať vrásky, zmierňovať prejavy akné a celkovo zlepšuje stav našej pokožky.

Vitamín B3

Ďalším veľmi dôležitým vitamínom pre krásnu a zdravú pokožku je B3, ktorý pomáha s redukciou pigmentácií, nielen pigmentových škvŕn, ale aj napríklad s nerovným tónom, ktorý súvisí s rosaceou alebo ekzémami. Tiež hrá dôležitú rolu pri redukcii akné.

Vitamín B5

O vitamíne B5 ste možno počuli skôr ako o panthenole. Má schopnosti zadržiavať v pokožke vlahu a tým zlepšovať celkovú hydratáciu a výživu. Tento vitamín nájdete v produktoch, ktoré pomáhajú s upokojením pokožky napríklad po spálení na slnku, ale telu ho môžete dodať aj vo forme vitamínov.

Vitamín E

Vitamín E poznáme aj pod názvom tokoferol a keďže je veľmi silný antioxidant, pôsobí proti voľným radikálom. Viditeľne prispieva k regenerácii a hydratácii pokožky, a preto je obľúbenou ingredienciou. Pomáha predchádzať vzniku vrások, výrazne prispieva k hydratácii a suchej pokožky.