CITLIVÁ POKOŽKA

Citlivá pokožka potrebuje špeciálnu starostlivosť. Čoraz viac ľudí trpí alergickými reakciami kože. Svrbenie, pocit napätia a začervenanie sú varovným signálom pri alergii. Pokožka reaguje precitlivelo a nedokáže sa vysporiadať s vonkajšími vplyvmi. Naliehavo potrebuje východisko ako sa vysporiadať so začarovaným kruhom: svrbenie, škrabanie, poškodenie kožnej bariéry, poškodenie hydrolipidového filmu, opakujúce napádanie mikroogranizmov alebo škodlivých látok. Práve tu pomáha starostlivosť produktovej línie SENSITIVE, ktorá obnovuje vzhľad a posilňuje imunitný systém citlivej pokožky. V produktoch Dr.Rimpler je mikrostriebro zapracované nanotechnológiou.

 Striebro v kozmetike Dr.Rimpler

Mnohí ľudia si predstavujú striebro len v súvislosti so šperkami (prípadne športovými medailami) a neuvedomujú si, že tento vzácny kov má aj iné a navyše omnoho dôležitejšie využitie. Dokáže ochrániť naše zdravie pred choroboplodnými zárodkami a svoje významné miesto má aj v kozmetike. Skúsenosti s pozitívnymi účinkami striebra mali už starí Gréci a najmä Rimania – tí vkladali striebro do vodojemov, aby tak zabránili infekciám. Strieborné poháre, misy a príbory bránili aj rastu baktérií v potravinách. Lode prevážali pitnú vodu v strieborných nádobách, strieborné mince sa vkladali do obuvi proti zápachu a hádzali do studní. Aj v našich končinách predkovia oceňovali účinky tohto kovu. Zistilo sa napríklad, že v studničkách, ktoré boli považované za liečivé, nachádzalo sa koloidné striebro.

Vírusy a baktérie sa nám objavujú aj na pokožke, takže používanie kozmetiky s mikrostriebrom našu pokožku od patogénov očisťuje. Kozmetika s obsahom kvalitného striebra dokonale čistí a regeneruje pleť. Pravidelné používanie pokožku vyhladzuje a dodáva jej matný vzhľad. Priaznivé účinky pocítia hlavne tí, ktorých pleť má väčší sklon k mastnote a tvorbe akné. Pôsobenie na pokožku Každoročne pribúda počet ľudí, ktorí majú problémy s citlivou pokožkou, ktorá je zapálená či poškodená. V takom stave má pokožka citeľne zníženú hladinu prirodzenej antibakteriálnej odolnosti a vzrastá množstvo patogénnych mikroorganizmov, ktoré brzdia proces hojenia. Mikroorganizmy sú hlavnou príčinou svrbenia a následné škriabanie len zhoršuje bolestivý zápal. Mikrostriebro sa pridáva do kozmetických prípravkov. Ide o moderné, technologicky upravené kovové striebro (strieborný prášok), ktoré má veľký, biologicky aktívny povrch. Pokožka sa zotaví, oživí, zjemní a získa opäť prirodzenú elasticitu. Efektívne zníženie počtu mikroorganizmov umožňuje nepridávať do kozmetických výrobkov s obsahom striebra konzervanty. Striebro je schopné zničiť okrem baktérií aj vírusy, huby a kvasinky. V kombinácii s inými prostriedkami (najčastejšie pantenolom a zinkom) je ideálne pre zlepšenie stavu pokožky.